Dankzij slimme technologie worden onze werkprocessen verbeterd. Recruitment software is hiervan een goed voorbeeld. Het helpt de dagelijkse werkzaamheden stroomlijnen en zorgt voor een efficiënt en effectief recruitment proces. Maar wat maakt recruitment software goed?

Een goed systeem voldoet natuurlijk aan jouw behoeften. Maar een aantal functionaliteiten is echt een must. Lees hier waar je op moet letten bij de aanschaf van recruitment software.  

Doelgericht en makkelijk 

Het belangrijkste onderdeel van recruitment software is het Applicant Tracking System. Hiermee wordt het recruitment proces geautomatiseerd. Doordat alle data op één plek is, zie je precies hoe ver de kandidaat is in het proces. Je beheert alles vanaf het begin tot de uiteindelijke plaatsing.

Dit systeem moet doelgericht zijn en makkelijk zijn. Alleen zo wordt het proces verbeterd omdat iedereen precies weet wat hij of zij moet doen. Wanneer een systeem niet makkelijk is, vertraag je juist het proces. Iedereen moet de functionaliteiten leren en dat kost natuurlijk tijd. Daarom moet het systeem altijd doelgericht en makkelijk zijn. Zo bespaar je tijd en verbeter je daadwerkelijk het proces.

Hoewel het systeem op het moment van aanschaf altijd voldoet aan jouw eisen, moet je ook letten op een belangrijk feit. De wereld is zeer veranderlijk. Het ATS systeem moet mee kunnen groeien. Zoek dus altijd een recruitment systeem dat blijft uitbreiden en updaten. Zo groeit het mee met jouw bedrijf, de behoeftes van jouw klanten en kandidaten. Alleen dan blijft een systeem doelgericht.

Gebruiksvriendelijkheid 

Een recruitment systeem dat doelgericht en makkelijk is, dat is ook gebruiksvriendelijk. Dit is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor medewerkers, maar natuurlijk ook voor de klant. Wanneer je een ingewikkeld systeem aanschaft, zullen jouw medewerkers langer doen over het leerproces. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Bekijk dus goed of een systeem gemakkelijk is in gebruik. Maar dat niet alleen! Het moet ook te koppelen zijn met de huidige systemen. Wanneer het aansluit op alle werkprocessen, makkelijk te leren is en huidige systemen kun je praten van gebruiksvriendelijkheid. Zo voorkom je onnodige tijdsverspilling onder medewerkers.

Een goede structuur 

Een systeem dat niet aansluit op het recruitment proces heeft geen goede structuur. Wanneer de structuur van het systeem niet aansluit op de werkzaamheden van jouw medewerkers, dan boek je zeker niet het gewenste resultaat. Je moet niet het wiel nogmaals willen uitvinden. Het systeem moet alles ondersteunen. Uiteindelijk komt dit de recruiters, klanten en kandidaten ten goede.

Welke functionaliteiten zijn belangrijk? 

Het antwoord hierop is niet eenduidig. Je moet verschillende vragen stellen om te beslissen welke functionaliteiten en features belangrijk zijn. Software moet aansluiten op jouw bedrijf en elk bedrijf is uniek. Stel eerst een simpele vraag aan jezelf en recruiters. Welke functionaliteiten gebruik je dagelijks? Is het voor jullie belangrijk om notities te plaatsen of wil je graag synchronisatie met de agenda. Wanneer je dagelijks gebruik maakt van deze functionaliteiten zijn deze zeker van belang.

Daarnaast moet jezelf nog twee vragen stellen: wat mis ik op dit moment en waarom wil ik dat voor mijn klanten en kandidaten? De functionaliteiten die jij op dit moment mist, wil je natuurlijk wel in het nieuwe systeem. Je moet wel goed bedenken waarom je deze functionaliteiten wilt. Is het van belang voor de werkzaamheden? Stel jezelf vooral de vraag hoe deze functionaliteiten jouw klanten en kandidaten helpt. Uiteindelijk werken zij indirect met het systeem. Is er daadwerkelijk een belang, dan moet je zeker kiezen voor de functionaliteit.

Goede recruitment software is gebruiksvriendelijk en voldoet aan jouw eisen

Al met al moet goede recruitment software voldoen aan jouw eisen en wensen. Bovenal moet de software de bediening naar jouw klanten en kandidaten verbeteren. Het systeem moet doelgericht zijn en dienen als ondersteuning en vergemakkelijking van het proces. Uiteindelijk draait het allemaal om de verbetering van het werkproces.

Direct geholpen worden?

Wij zijn elke maandag tot en met vrijdag vanaf 08:30 tot en met 17:30 bereikbaar.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten