Bij nieuwe uitzendsoftware is altijd een beetje angst. Gaat de implementatie wel goed en werkt de software direct correct? Er rijzen veel vragen bij de implementatie van nieuwe software. Bovendien wil je niet dat werkzaamheden stil liggen. Zeker niet in de uitzendbranche. De arbeidsmarkt is krap, dus snelheid en correctheid is ontzettend belangrijk. In dit artikel leggen wij je uit hoe de implementatie van nieuwe uitzendsoftware altijd succesvol verloopt!

De juiste keuze voor uitzendsoftware

Voordat implementatie start, gaan we eerst naar het begin van aanschaf. De aanleidingen voor nieuwe software lopen uiteen. Het kan zijn dat de huidige software simpelweg is verouderd. Het voldoet niet meer aan jullie eisen en huidige wetgeving. Wat de reden ook is voor het overstappen, het belangrijkste is dat je uitzendsoftware vindt die aansluit op de huidige eisen en behoeftes. Het moet jullie ondersteunen.

Vaak klinkt software op maat zeer aantrekkelijk, maar dit is niet altijd de juiste keuze. Het kan vaak duur uitvallen en brengt veel onderhoudskosten met zich mee. Een standaardpakket is dus niet altijd een verkeerde keuze. Zo biedt Recruiter XL je een pakket met alle functionaliteiten. Zo hoef je niet te kiezen. Bovendien updaten wij onze software regelmatig. Zo heb jij altijd uitzendsoftware die voldoet aan de huidige situatie en is voorzien van de nieuwste uitzendsoftware functionaliteiten.

De leverancier

Uitzendsoftware of je ATS Systeem moet dus voldoen aan jouw eisen en behoeftes, maar de leverancier speelt hier ook een grote rol in. De leverancier moet eerlijk zijn. Elke software heeft zijn beperkingen en een leverancier moet daar eerlijk over zijn. Het is dus niet alleen een keuze van de juiste software, maar ook de juiste leverancier.

Zorg dat je leverancier eerlijk, betrouwbaar en transparant is. In het proces van aanschaf kun je veel informatie vergaren hierover. Ga in gesprek over de implementatie van de software. Zo heb je een duidelijk beeld wat je te wachten staat. Kijk daarnaast ook naar de support die zij jou aanbieden. Zo bieden wij altijd gratis support.

Een soepele implementatie

Het begint allemaal met de juiste keuze. Wanneer jij de juiste keuze maakt, verloopt de implementatie ook soepel. Is de leverancier betrouwbaar en eerlijk? Dan mag je een goede implementatie ook verwachten. Zij zijn de sleutel bij de implementatie.

Maar jij kunt zeker ook wat doen. Daarom geven we je graag nog wat extra tips voor een goede implementatie. Je gaat natuurlijk niet alleen dit nieuwe avontuur aan. Help elkaar! Daarnaast kun je samen een plan opstellen waardoor je alvast de werkprocessen aanpast op de nieuwe software. Hierin speelt de leverancier ook een rol. Vraag alle informatie op van de software. Door je voor te bereiden ga je ook stap voor stap te werk. Veranderingen stapsgewijs doorvoeren is slim. Zo ga je zorgvuldig om met de implementatie. 

Daarnaast maak jij natuurlijk gebruik van de slimste en beste mensen in huis. Stel een implementatieteam samen. Dit team bestaat uit een aantal gebruikers. Zij worden ambassadeur van de verandering en leiden de andere medewerkers ook op. Laat dit team testen, ook wanneer het geïmplementeerd is. 

Ga een goede samenwerking aan met de leverancier van de uitzendsoftware en bereid jezelf goed voor. Alleen dan verloopt implementatie soepel!

Direct geholpen worden?

Wij zijn elke maandag tot en met vrijdag vanaf 08:30 tot en met 17:30 bereikbaar.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten