Talent wil je snel en makkelijk vinden. De beste kandidaten zijn vaak al gevonden door een ander en worden flink verwend bij een werkgever. Zeker wanneer er schaarste heerst. We weten allemaal dat er schaarste heerst bij bepaalde functies. Vind maar eens die manager met die specifieke kennis in die specifieke branche. Daar zijn er vaak maar weinig van. Echte specialisten vind je niet zomaar en daarom maak je dankbaar gebruik van de beste recruiters die er zijn, de headhunters.

Een goede zoektocht is nodig, maar met een headhunter vind je zeker die geschikte kandidaat. En kan je hem overtuigen om toch te kiezen voor jouw opdrachtgever. De headhunter bezit over veel kwaliteiten, maar je kunt hem helpen met de nodige tools die we vinden in recruitment software.

Wat is een headhunter?

Een headhunter is in principe gewoon een recruiter, maar deze recruiter gaat een stapje verder. Hij zoekt specifieke mensen, zoals bijvoorbeeld managers binnen een specifieke branche met bepaalde kennis. Over het algemeen hebben deze mensen al een goede baan en zitten zij vaak op hun plek binnen een bedrijf. De headhunter gaat tot het uiterste. Niet alleen om de geschikte kandidaat te vinden, maar ook om hen over te halen om een overstap te maken naar de andere baan.

Dankzij software op de juiste plek en bij de juiste mensen

Een goede headhunter creëert de beste vacature en plaatst deze natuurlijk op de juiste plekken. Denk aan LinkedIn en de website van de klant. Zo vergroot je de kansen om snel die kandidaat te vinden. Maar je gaat natuurlijk zelf ook actief op zoek. Daarom maak je gebruik van Semantic Search, Applicant tracking en databases die koppelen met social media, zoals LinkedIn. Allemaal tools om snel en makkelijk een kandidaat te vinden die past bij jouw vacature. Een headhunter bezit natuurlijk al over een goed netwerk, maar kan dankzij koppelingen naar social media zijn netwerk vergroten en dit is enorm waardevol. Zo wordt het werk makkelijker en leuker.

Dankzij de juiste software kan een headhunter ook op de juiste plek zijn en bij de juiste mensen komen. Ze hoeven zelf niet alles uit te pluizen, maar vinden makkelijk een kandidaat dankzij slimme koppelingen en tools. En daarbij is ook data van ongekende waarde. Door je data te analyseren weet je gemakkelijk waar het proces nog verbeterd kan worden. Met recruitment sofware verzamel je ontzettend veel data. Denk aan afspraken, kandidaten, maar ook het verloop van deze kandidaten. Een headhunter wil niet alleen de juiste kandidaten, maar ook een goed proces. Daarom ga je altijd aan de slag om kandidaten een goede ervaring te geven en te kijken waar je dit nog kunt verbeteren.

Uitzend Software zorgt ervoor dat het werk van headhunter makkelijker wordt, maar ook efficiënter. Geen ellenlange zoektochten maar makkelijk en snel dankzij koppelingen en tools. Zo haal jij het beste uit jouw headhunter.

Direct geholpen worden?

Wij zijn elke maandag tot en met vrijdag vanaf 08:30 tot en met 17:30 bereikbaar.