Semantic Searchen

Vind de ideale kandidaat snel en makkelijk voor elke vacature 

$

Snel en efficiënt werken is een must binnen de recruitment branche. Daarbij helpt een recruitment systeem op verschillende vlakken. Sematic search is één van de onderdelen van recruitment software die helpen om snel en makkelijk een kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. De slimme technologie bespaart je tijd en die kun je weer besteden aan jouw service zodat elke kandidaat een goede ervaring heeft. Lees hieronder meer over semantic search.

Recruiter XL is een volledig recruitmentsysteem van deze tijd. Een team van geweldige mensen die altijd voor je klaar staan. Ze hebben echt tijd voor je. Iets wat je deze tijd niet vaak tegenkomt.

Bas Resink, Directeur / Eigenaar – Young Sellers

Iets eenvoudig en begrijpelijk uitleggen is een kunst. Recruiter XL verstaat dit vak en weet het zo te brengen dat het logisch en eenvoudig lijkt. Altijd vriendelijk, geduldig en bereid om te helpen.

Jacqueline Mul, SR. RECRUITER – HRM Arena

Recruiter XL is voor ons een uitkomst! Binnen no time vindt het systeem een match tussen kandidaat en werkgever.Ik heb geen reden om over te stappen naar een ander programma.

Remco Buitenhuis, Directeur / Eigenaar – Proflex personeel

Recruiter XL gebruiken wij elk uur van de dag, we kunnen niet meer zonder, moet er ook niet meer aan denken om anders te werken. Kortom, een geweldige applicatie die veel werk uit handen neemt

Liesbeth Venema, Manager – Prominent People

Wat is semantic search?

Semantic search wordt geïntegreerd met een slim algoritme binnen de recruitment software. Het helpt je de juiste kandidaat makkelijk vinden voor elke functie. Het komt voor dat mensen een andere naam geven aan een functie en dit ook op hun cv hebben staan. Met semantic search vind je niet alleen de kandidaten die exact matchen met jouw zoekterm, maar ook vergelijkbare termen. Oftewel, alle relevante kandidaten komen naar voren. Zo vind je sneller een kandidaat.

Je kunt dit systeem zien als een zoekmachine, zoals Google. Wanneer je binnen een zoekmachine een opdracht invoert, worden altijd vergelijkbare termen voorgesteld. Ook binnen de software van Recruiter XL is dit onderdeel vergevorderd, zodat jij opdrachtgevers beter kunt bedienen. 

Voordelen van semantic search

Semantic search heeft veel voordelen. Doordat er meerdere geschikte kandidaten worden gevonden voor de functie kan je de opdrachtgever beter bedienen. De kans om de beste kandidaat te vinden wordt significant vergroot. Bovendien werk je vele malen sneller omdat je dus niet meerdere opties hoeft te onderzoeken. Dit betekent ook dat er meer tijd en aandacht kan worden gegeven aan kandidaten. Simpelweg omdat je tijd bespaart.

Dankzij semantic search wordt het werk voor elke recruiter makkelijker. Het is begrijpelijk dat een recruiter niet van elke branche alle kennis heeft. Daardoor is het ook lastiger om kandidaten te vinden die wel aansluiten op een vacature wanneer je niet alle kennis hebt. Dit wordt getackeld met semantic search. 

Semantic search van Recruiter XL

Het recruitment systeem van Recruiter XL biedt je alle mogelijkheden van semantic search, wat zorgt voor een snellere én betere zoektocht naar nieuwe kandidaten. Uiteraard updaten wij dit systeem ook regelmatig, zodat jij altijd de beste kandidaten vindt en tijd bespaart. 

Wil je meer weten over de andere functies van Recruiter XL? Lees hier meer